dinsdag 29 juli 2014

Port Hardy


Gisteravond zijn we alvast in gaan checken bij de haven van Prince Rupert. Een super ingeving blijkt achteraf want dat scheelt vanmorgen een hoop tijd. Om 05:00 uur ging de wekker al voor de overtocht naar Port Hardy op Vancouver Island. Het belooft een lange dag te worden, al met al duurt de overtocht maar liefst 16 uur. Met onze instapkaarten kunnen we zo de boot op rijden. Daarna zoeken we een plaatsje op het passagiersdek. De tocht gaat grotendeels langs de kustlijn van British Columbia. Een prachtig bergachtig en ruig gebied.

 
Het doet ons een beetje denken aan Noorwegen, al was dat nog ruiger. Er schijnen hier o.a. veel orka’s, walvissen, zeearenden, en adelaars voor te komen. De adelaar zien we inderdaad een paar keer voorbij komen en ook worden er walvissen gesignaleerd. Wij zien er ééntje, maar helaas wel heel ver weg. Voor het tweede exemplaar zijn we net te laat. Qua weer treffen we het, de zon schijnt uitbundig waardoor we veel buiten kunnen vertoeven.
Aan boord zijn behoorlijk wat Nederlanders waar we af en toe een praatje mee maken. Keurig op tijd komt de veerboot aan in Port Hardy en om precies 23:30 uur rijden we de auto van boord. Het hotel ligt  7 km verderop, daar zijn we dus heel snel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten