zaterdag 26 juli 2014

Prince George


Na een karig ontbijtje maar met de zon aan de hemel vertrekken we vanmorgen van 100 mile House richting Prince George. Net als gisteren is het onderweg glooiend en bosrijk. Op sommige stukken kun je oneindig ver kijken. Het landschap is hier weer zó anders dan een paar dagen geleden.


 
Duidelijk is dat ze het hier moeten hebben van de houtindustrie want we komen honderden bakbeesten van vrachtauto´s met bomen tegen.


Piet ziet gelijk mogelijkheden qua openhaardhout maar dat is een beetje veel van het goede. We rijden langs Lac La Manche, Williams Lake, Quesnel en kunnen een bezoekje brengen aan Barkerville Historic Town (de gerestaureerde goudkoorts hoofdstad van Cariboo uit het jaar 1860). Hoe leuk het ons ook lijkt, de historische stad slaan we over. We moeten er dik 160 km voor omrijden en dat vinden we best een eind. Dan gaan we liever het centrum van Prince George in want dat schijnt best een grote stad te zijn. Als we om 15:00 uur bij ons hotel aankomen ben ik zomaar een jaartje ouder geworden. Dat is raar zo midden op de dag, maar in Nederland is het op dat moment 00:00 uur. Als we de Canadese tijd aanhouden en die erbij optellen ben ik dit keer 33 uur jarig……. Daar drinken we samen aan de bar een lekkere borrel op!!


Prince George blijkt later trouwens niet “the place to be” te zijn. Geen leuk centrum, geen leuke winkels  en/of barretjes. Gelukkig zit er naast ons hotel een prima eetgelegenheid waar we na een verfrissende douche heerlijk eten en nog een extra wijntje nemen op een mooi nieuw levensjaar!

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd nog Joke (en Piet) met je verjaardag! Zal vanavond een glaasje nemen en op je (jullie) gezondheid toasten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Atie!! Wij hebben er ook een borreltje op genomen.... Groetjes xx

    BeantwoordenVerwijderen