vrijdag 25 juli 2014

Clearwater

Een dagje later door de slechte verbinding......

Met gemengde gevoelens verlaten we Jasper. We rijden in westelijke richting naar Mount Robson Provincial Park. Bij het passeren van de grens van Alberta en British Columbia zetten we de tijd weer een uur terug. Vier dagen geleden moesten we een uur vooruit. We zaten een paar dagen op acht uur achterstand dan bij jullie in Nederland en nu zitten we weer op negen uur tijdsverschil. Via de Yellowhead bergpas, met een hoogte van 1131 meter één van de laagste bergpassen in de Rockies, bereiken we Mount Terry Fox provincial Park. Hier wandelen we naar de Rearguard Falls. Het korte loopje brengt ons bij de 10 meter hoge watervallen die de zalm tegenhouden tijdens de zalmtrek.

 
Daarna rijden we door het plaatsje Valemount. Dit is een klein houthakkersdorp maar daar merk je in het dorp zelf niets van. Er is verder ook niet veel te beleven, behalve dan dat ze speculaasjes verkopen voor bij de koffie. Mmmm  vroeg in de middag nemen we op een rustplaats lekker een bakkie en kunnen we dopen…..


Jaren geleden leerde ik in Oostenrijk van mijn vader dat het weer in de bergen zomaar om kan slaan. “Ga nooit op pad zonder zonnenbrand en een regenjas, je hebt zo het één en zo het ander nodig” vertelde hij toen. Nou pap inderdaad!! Tijdens ons koffiemomentje zochten we een schaduwplekje en was het 27 graden en nog geen vijf minuten onderweg komt er een vreselijke donkere lucht aan en keldert de temperatuur in no time naar 18 graden. Een paar tellen later barst er een donderbui los die op de zondvloed lijkt.


We moeten er zelfs de auto voor langs de kant zetten. Naast de auto hebben we ons eigen watervalletje….. Gelukkig kunnen we met een klein kwartiertje weer verder. Droog wordt het helaas niet meer. We weten nu wel gelijk waar de naam van de plaats Clearwater vandaan komt……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten