zaterdag 19 juli 2014

Ravelstoke


On the road again…. We laten Sun Peaks voor wat het is en gaan op naar het volgende!! Tijdens het ontbijt horen we van een local dat het “heiïge” weer van gisteren niet door de hitte kwam maar rook is door grote bosbranden in het noorden. Hopelijk blijft het daar….. Eenmaal buiten ruiken we het ook, ik dacht gisteren al wat te ruiken maar dacht dat het verbeelding was, niet dus. De rit is vandaag vrij vlak, geen bergpassen en haarspeldbochten zoals gisteren. De vergezichten zijn wat minder door de smog maar er is verder weer veel te zien en te beleven. Bij het plaatsje Chase gaan we er even uit. Daar spreken we een motorrijder die met zijn rode bike de grauwe dag letterlijk en figuurlijk een hoop kleur geeft.
 
Wat later, als we op een rustplaats een bakkie drinken, zit daar de plaatselijke Mandolineclub (tenminste…zo bombarderen wij ze) en spelen een gezellig deuntje zomaar in the middle of nowhere.


In de middag ziet Piet een hiking trailbordje en besluiten we daar het bos in te gaan. Parkeerplaats hartstikke leeg wat mij al geen goed gevoel geeft, dan ook nog het volgende bordje…..


Jullie snappen dat ik later blij ben dat ik weer heelhuids in de auto zit. Gelukkig geen beer tegen gekomen. Ravelstoke is net als de vorige twee plaatsen ook een wintersportdorp. We zitten net iets buiten het centrum in een splinternieuw hotel. We hebben een super de luxe kamer met openhaard. Die laten we overigens maar uit met 29 graden. Er staat ook een wasmachine en droger waar we dankbaar gebruik van maken. Na twee weken kunnen sommige shirtjes en onderbroeken wel een sopje gebruiken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten