maandag 14 juli 2014

Québec


Vanmorgen vlak voor vertrek uit Montréal nog even de L’Oratoire St-Joseph bekeken. Dat was gisteren niet te belopen en we vinden ’t nog wel de moeite om er een klein stukje voor om te rijden.
 
De dag begint grauw en grijs in tegenstelling tot de afgelopen dagen. Nog maar net op weg naar Québec moeten de ruitenwissers overuren maken.

Het giet werkelijk pijpenstelen. We moeten een aardig stukje rijden en dat is met dit weer niet eens zo erg. En geloof het of niet…als we drie uur later stoppen bij ons hotel in Québec is het zowaar droog! We verbazen ons er over want daar zag het met die donkere grijze luchten niet naar uit. De eerste indruk van Québec is prachtig!! Deze stad is de oudste van Canada, de enige met nog intacte stadsmuren en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Québec heeft een bovenstad op een grote rotsachtige kaap en een benedenstad eronder. De twee delen zijn verbonden door de Escalier Casse-Cou ofwel “De halsbrekende trap”. Als je hier niet goed ter been bent heb je een behoorlijk probleem. Alles gaat super steil omhoog of omlaag. Omdat we hier een dagje langer blijven zullen we daarna onze kuiten wel flink voelen vrees ik.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten