donderdag 7 maart 2013

Cu Chi Tunnels en Ho Chi Minh City

Het onderaardse tunnelstelsel van Cu Chi is ondanks de toeristische drukte een heel indrukwekkend bewijs van het verzet van de Vietcong tijdens de Vietnamoorlog. Middels een stukje (zwartwit) film zien we iets over de oorlog en de gruwelijke gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Daarna krijgen we een rondleiding met een gids door het bos. We bekijken allerlei primitieve maar gruwelijk effectieve bamboevallen. De gids verteld ons dat het niet de bedoeling was om de tegenstander te doden maar liefst levenslang te verminken…..brrrr Ook zien we een (nagebouwde) ondergronds “ziekenhuis” en een werkplaats voor de productie van bommen en mijnen. Het supersmalle gangenstelsel is ongeveer 250 km lang. Omdat wij veel groter zijn dan de aziaten hebben ze een klein deel van de gangen aangepast zodat ook wij er doorheen kunnen. De 30 meter die wij er doorheen gekropen zijn waren wat ons betreft overigens lang zat. Je moet absoluut geen last van claustrofobie hebben om dit te doen…







Vanmiddag zijn we Ho Chi Minh verder gaan verkennen. De chaos qua verkeer blijft boeien. We hebben bij een rotonde een hele poos op een trap zitten kijken en ons verbaasd hoe het allemaal (meestal) goed gaat. Ook hebben we de stad vanaf grote hoogte (178m) bekeken vanaf Bitexco Financial Tower Skydeck. Ondanks dat het iets heiig was hadden we een prachtig uitzicht.



Met de Vietnamese Dong voelen we ons elke dag miljonair….. Vanavond hebben we bijvoorbeeld voor 1.100.000 Dong gegeten!! De miljoenen vliegen je hier om de oren. Vanaf morgen gaan we 8 dagen fietsen. We zijn benieuwd?! We hebben geen idee of we daar overal internet zullen hebben dus mochten jullie even niets van ons horen, no worries!! Allemaal liefs van ons 4-tjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten