dinsdag 19 maart 2013

Tam Coc


We verlaten Hanoi en rijden vandaag zuidoostwaards. Onderweg bekijken we een uit 1696 ommuurde stad in Hoa Lu. Het complex is in de 20e eeuw ingrijpend gerestaureerd. Met de bergen op de achtergrond en de rijstvelden eromheen is het al met al een mooi plaatje.
 
In Van Long is een prachtig natuurgebied met veel kanalen en grotten. Het schijnt dat hier de Aziatische zwarte beer en verschillende apen voorkomen. Tijdens ons toeristische boottochtje in een platte van bamboe gemaakte roeibootje (Sampans) zien we helaas alleen een paar geiten….. Het boottochtje is verder hartstikke leuk!
 
Terwijl we verder rijden in dit bergachtige gebied zien we dat er onderweg veel gebouwd wordt en dat er nieuwe wegen bijgemaakt worden. Het laatste is ook wel nodig want de wegen zijn hier ronduit slecht. Voor zover we geen last hebben van onze darmen zou je het hier door het gehobbel bijna krijgen. Wat later komen we aan bij ons hotel in Tam Coc. In tegenstelling met het drukke Hanoi is het hier maar een “dooiige” boel. Het hotel ligt behoorlijk afgelegen en is oud. Gelukkig is het wel schoon en we liggen dubbel om de sfeervolle verlichting; overal tl-balken…. Normaal eten we nooit in ons hotel maar omdat er in geen velden of wegen iets te zien is wat op een restaurant lijkt zijn we genoodzaakt dit nu wel te doen. We blijven in stijl want ook het eten is geen succes helaas en nee…..morgen niet beter want we zijn hier nog een dag…..


 

1 opmerking:

  1. Hallo wereld reizigers zo maak je alle facetten van het land mee en even tijd om alle indrukken te verwerken een heel goeie reis verder. Groeten Lies

    BeantwoordenVerwijderen