maandag 25 maart 2013

Hoi An


Vandaag verlaten we het gezellige Hue en rijden via Danang in zuidelijke richting naar Hoi An. Onderweg bezoeken we het Chammuseum. Een hoefvormig gebouw met vier zalen en allemaal beelden. Wij vinden het geen spektakel en zijn er daarom snel doorheen. Daarna gaan we via de kustlijn naar de Marmerbergen.
 
Dit zijn vijf kalksteenbergen op de laagvlakte, de Vietnamezen noemen ze Ngu Hanh Son. Elke berg heeft de naam van een Vietnamees element; Thuy Son (Water), Kim Son (Metaal), Tho Son (Aarde), Hoa Son (Vuur) en Moc Son (Hout). Om het luie zweet er weer een beetje uit te krijgen beklimmen wij Thuy Son (Water).
 
Op de top van deze berg bevind zich een 30 m hoge grot die tijdens de Vietnamoorlog werd gebruikt als hospitaal en schuilplaats. Tegenwoordig staan er taoïstische en boedddhistische sculpturen die door het invallende licht iets mysterieus krijgen.  Het uitzicht is, net als onderweg trouwens, schitterend.

Aan het begin van de middag komen we aan in Hoi An. We slapen in een soort bovenhuisje met uitzicht op het zwembad; leuk!! De tuin van het complex is prachtig aangelegt, je kijkt je ogen uit. Nadat we geïnstaleerd zijn gaan we heerlijk lui bij het zwembad liggen, genieten van de zon en nemen zo af en toe een verfrissend duik. Sorry hoor lieve thuisblijvers we willen jullie niet jaloers maken…….

Cees heeft het gezegde: “Vijf in de klok, tijd voor een slok” en dat nemen de mannen behoorlijk serieus. Rond vijven gaan we daarom naar het oude centrum van Hoi An op zoek naar een gezellige tentje. Nou die zijn er hier in overvloed. Net als kledingwinkeltjes  waar je in no time een hele garderobe kan laten maken. Als het donker wordt en volle maan is gaan in de kleine straatjes van de binnenstad het licht uit en branden er honderden (of misschien wel duizenden) lampionnen. Een super leuk gezicht!! Het valt ons ook op dat tussen een bepaalde tijd dan ook geen verkeer mag rijden, wat een verademing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten