donderdag 21 maart 2013

Halong Bay

Gisteren zijn we naar Halong Bay gereden. Dat ligt aan de noordoostkust van Vietnam aan de golf van Tongking. Felgroene karsteilanden en grillige, uit het water oprijzende kalksteenrotsen vormen daar een lust voor het oog. Sinds 1994 behoort een groot deel van deze eilandengroep tot het Unesco Werelderfgoed.
 
We maken een tweedaagse boottocht op een Jonk. Hartstikke toeristisch maar ook hartstikke leuk!! We zijn naast de bemanning met 19 mensen aan boord. Onze hutten zijn ruim en voorzien van eigen douche en toilet. De hutindeling is even chaotisch maar al snel is het toch allemaal in orde en hebben we ook nog de juiste bagage. Dat is op zich wel prettig….. We genieten van het prachtige uitzicht, krijgen een heerlijke lunch en gaan daarna van boord om een grot te bekijken.
 
Ook kunnen we nog kayakken. De bootjes zien er zo nat uit dat Corina en ik passen maar de mannen zijn er wel voor te porren. Eenmaal weer aan boord is het tijd voor een drankje en s´avonds een heerlijk diner.
 
Vanmorgen een rondje met een een roeiboot gemaakt en jawel…..apen gezien!! Je zou uren naar die beesten kunnen kijken. Zo lenig als zij zijn wij helaas niet meer. Aan boord van de jonk op het zonnedek gezeten en let op, speciaal voor Pieter; we hebben Vietnamese loempia’s leren maken!! Ze waren super lekker….. Na de lunch zijn we van boord gegaan en naar de luchthaven van Hanoi gebracht. We zouden vandaag naar Hue vliegen maar omdat die luchthaven voor onderhoud plotseling dicht is vliegen we naar Danang. Dat houdt wel in dat er na de vlucht nog een ritje van dik twee uur op het programma komt om toch in Hue te komen. Die rit zullen we niet snel vergeten. Onze chauffeur blijkt een Vietnamese Niki Lauda en haalt heel gemakkelijk in waar het eigenlijk niet kan. Tweebaans wegen worden ineens driebaanswegen en dat op een bergpas. We zijn nog niet zo blij geweest dat we bij ons hotel aankwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten