vrijdag 15 maart 2013

Fietsdag 8


We fietsen van Chau Doc naar Cai Lanh (56.5km)

Tjonge de laatste fietsdag alweer. De tijd vliegt als het leuk is. Vandaag fietsen we langs veel water en rijstvelden met prachtige vergezichten. Daarnaast zien we velden vol rode pepertjes die liggen te drogen, het lijken de bollenvelden wel. Tijdens een oversteek met een veerpont worden we flink in de maling genomen. Op de route beschrijving staat precies wat we elke keer moeten betalen voor een oversteek maar vandaag rekenen ze het dubbele. Na wat gebakkelei betalen we maar gewoon, tenslotte kost het allemaal niet veel. De mannen zijn het er niet mee eens, het gaat om het principe vinden ze….. We hebben er later wel om gelachen.
 

We merken wel vaker dat de Vietnamezen meer voor ons rekenen dan voor de plaatselijke bevolking. We kregen afgelopen week bijvoorbeeld ook een menukaart zonder prijzen. Echt schrikken doe je dan nog niet hoor want je eet hier met z’n vieren voor gemiddeld 12 euro inclusief drank en fooi!! En Bart, het eten is hier heerlijk!! De rijst komt nog niet onze oren uit. Je moet wel opletten wat je eet want inmiddels zijn er al aardig wat Imodiumtabletten doorheen gegaan. Gelukkig blijft het allemaal redelijk in de perken.
 

Rond één uur vanmiddag komen we aan bij het eindpunt. We hebben er dan welgeteld 360km opzitten in de zes dagen die we gefietst hebben!! Best een prestatie vinden we zelf in deze hitte en met dit wegdek. Dit deel van de vakantie was in ieder geval een geweldige ervaring!!
We worden keurig op tijd opgehaald door een busje. De fietsen en bagage worden ingeladen en dan volgt een rit van 4 uur richting het vliegveld van Ho Chi Minh City. We zitten nog niet koud of het gaat me toch gieten. Straten staan blank en onverharde wegen worden modderpoelen. Poeh, wat een geluk hebben we dat we alle dagen droog weer hebben gehad!!
Tegen 17:00 uur komen we aan op de luchthaven waar we onze achtergebleven bagage terugkrijgen en de boel weer een beetje herindelen. Om 20:00 uur vliegen we naar Hanoi in het noorden van Vietnam waar we we 2 uurtjes later veilig zijn geland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten