dinsdag 26 maart 2013

Hoi An dag 3


We zijn de bezichtigingen en bezigheden rustig aan het afbouwen. Deden we gisteren nog een rondje op de fiets vandaag zijn we ronduit lui. We liggen op een bedje bij het zwembad, poedelen wat, lezen een boek of maken een puzzeltje; heerlijk!!
 
Vanavond hebben we zelfs geen zin om 1,5 km naar het oude centrum te lopen voor ons avondmaal. We weten dat er vlak naast ons hotel een restaurantje zit waar je heerlijk kunt eten. Dus waarom moeilijk doen. Ondanks dat er meer mensen achter de balie lopen dan er in het restaurant zitten hebben ze het organisatorisch niet helemaal voor elkaar. Alles wordt er ala minute vers gemaakt maar dat kost tijd…..héél veel tijd. Gelukkig hadden wij een spelletje yahtzee meegenomen om de tijd door te komen en we waren niet de enige.
 
Aan het ene tafeltje werd druk geskyped, andere zaten te kaarten en weer andere te lezen. Bij het opnemen van de bestelling wordt je wel gewaarschuwd dat het even kan duren, maar ja wat is even? Als na anderhalf uur onze overbuurman bijna een appelflauwte krijgt en gaat vragen hoelang het nog gaat duren krijgt hij te horen dat er nog drie kwartier bijkomt. We komen niet meer bij met elkaar. Omdat hij het niet meer houd gaat hij een pak koekjes bij de buurman halen om de ergste honger te stillen. Precies twee uur na onze bestelling krijgen wij ons maaltje voorgeschoteld. Hier en daar bespeuren we een jaloerse blik…… Gelukkig smaakte de fish in sweet en soursaus heerlijk en is het maar goed dat we zo zen waren vandaag. Drie weken geleden hadden we dit niet overleefd met dik 60 km fietsen op de teller……… En ja, ook dit is Vietnam.

2 opmerkingen:

  1. Heel veel plezier nog komende week! Groeten uit het koude maar zonnige Nederland. Bart & de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo daar!
    Wat hebben jullie al weer veel gezien en gedaan!! Erg leuk om te lezen. Geniet er nog maar goed van want voor warmte hoef je niet terug naar Nederland...
    Lieve groet, Loes

    BeantwoordenVerwijderen