zaterdag 16 maart 2013

Hanoi

 
Hanoi is de grootste stad van Noord Vietnam en wordt ook wel de stad van de Opstijgende Draak genoemd. De stad aan de Rode Rivier werd lange tijd aan allerlei gevaren blootgesteld: overstromingen, tyfoons, geweldadige Chinese heersers, Franse bezetters, Amerikaanse bommen en socialistisch wanbeleid. Maar de draak heeft zich niet laten neerhalen, hij is zelfs stijgende. De economische ontwikkelingen gaan razendsnel…..


Ons hotel ligt in het oude stadsdeel “Old Quarter”. Deze gildewijk heeft een doolhof van straten en steegjes en nergens in Vietnam is het zo levendig als hier. Van oorsprong heeft elke gilde een eigen straat. Vanmorgen doen we een wandelroute door dit stadsdeel. De route begint bij het Hoan Kiem-meer dat midden in het centrum ligt. Middels een rode brug komen we op het Jade-eiland waar we de Ngoc Son Tempel bekijken. Daarna gaat de route verder de stad in. Het is heel grappig om te zien….een hele straat met bijvoorbeeld  ijzerwaren, schoenen of speelgoed.

 
Ook kunnen we een tal van oude tempels bekijken. Omdat die allemaal erg op elkaar lijkenslaan we er soms ook maar een paar over. Het lijkt of iedereen hier op straat leeft. De stoepen staan vol etenswaren, mensen op krukjes en scooters dus dat is lastig lopen. En op straat moet je al helemaal niet zijn want alles loopt, fietst en rijdt door elkaar heen. Oppassen geblazen dus waar we lopen; wat een ongeorganiseerde gezellige bende zeg……
 
 
 
 

2 opmerkingen:

 1. Ha Joke,

  Mooie fietsweek hebben jullie erop zitten met z'n viertjes! Kleurige foto's ook. Geen probleem om straks weer een mooi boek te maken!
  Ik blijf jullie avonturen graag volgen...
  Lieve groet voor allemaal en take care!

  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, Piet, Joke, Kees en Corina, Leuk om al die reisveslagen te lezen.

  Groeten, moeder, vader en de rest van de zondagclub

  BeantwoordenVerwijderen