vrijdag 22 maart 2013

Hue


Hue ligt ongeveer halverwege Vietnam aan de Parfumrivier en heeft een rijk cultureel verleden.
 
Na een voortreffelijk ontbijt wandelen we over één van de bruggen de rivier over naar de bekende Citadel ofwel de ommuurde Koningsstad. Binnen de oude stadsmuren bevinden zich o.a. de Verboden Purperen stad met diverse tempels, het plein van de Grote Onvangst, het Koninklijk Theater en verschillende poorten.
 
Kortom er is hier genoeg te zien om er enkele uren te vertoeven. Vanmiddag verkennen we de stad nog een beetje. Ons hotel ligt in een gezellig druk straatje met veel winkeltjes en restaurants dus ook wat dat betreft vertier genoeg.

Voor wie nog even wil griezelen….ratten doen het goed in Vietnam. Twee weken geleden hoopte de eigenaar van het guesthouse al dat we die nacht niet wakker zouden liggen van de ratten die vaak over het dak liepen….welterusten! Vorige week zaten we op een terrasje toen er ineens een leuk exemplaar onder ons tafeltje vandaan kwam. En gisteravond viel mijn oog op een flinke rat die boven ons hoofd over een elektriciteitskabel liep. Tot overmaat van ramp eten ze deze monsters hier ook gewoon…….Eet smakelijk!! Ondanks de 30 graden die we hier hebben bezorgen de zwarte kraalogen ons regelmatig kippenvel…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten