zondag 17 maart 2013

Hanoi dag 2


We gaan vandaag naar het Ho Chi Minhmausoleum. Ho Chi Minh is hét icoon van Vietnam. Hij was een onomstreden leider van de onafhankelijkheidsbeweging, later president en vanaf 1960 nam hij het belangrijke ambt van secretaris-generaal van de CPV over. Zijn droom van een verenigd Vietnam heeft hij geen werkelijkheid zien worden want op 2 september 1969 stierf hij. Eén van zijn bekendste citaten: “Mensen worden vrij geboren en behouden die status voor altijd”
We moeten een poosje in de rij om het mausoleum in te kunnen maar het was heel indrukwekkend en zeker de moeite waard!!
 
Op de terugweg komen we langs het Presidentieel Paleis en lopen we door een citadel die we, ook later in de boeken, niet helemaal thuis kunnen brengen.
Aan de gevechtsvliegtuigen die er staan lijkt bij het oorlogsmuseum te horen. Ook zien we Lenin op zijn voetstuk staan in het Chi Langpark en bekijken we de vlaggentoren Cot Co, één van de symbolen van het oude Hanoi. Tot slot nemen we een kijkje in de St.-Jozefskathedraal, de oudste Kathedraal van Hanoi en gebouwd naar voorbeeld van de Parijse Notre Dame. Onze laatste dag in Hanoi sluiten we af met een lekker koud biertje en een heerlijk maaltje Vietnamese kost.
 

2 opmerkingen:

 1. Hallo reizigers,

  Leuk om te horen dat het goed met jullie gaat. Ik zit hier lekker aan een taartje met Bart & Elvira. En ik wens jullie nog heel veel plezier.

  Groetjes,
  Ma Remmelzwaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,

  Leuk jullie verhaaltjes te lezen een hele cultuur schok, of valt het mee Corina en verdere familie.
  Geniet nog maar even.

  Groetjes Natalie en Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen