dinsdag 12 maart 2013

Fietsdag 5


We gaan van Can Tho naar Long Xuyen (63.2 km)

Na een stevig ontbijt zitten we alweer vroeg op onze rode bikes. Aan aandacht hebben we nog steeds geen gebrek. Soms loopt er gewoon een hele school uit of veroorzaken we een verkeersopstopping……het blijft lachen. Dat laatste hebben we trouwens vandaag veel gedaan, tranen met tuiten zelfs. Tussen de middag willen we toch even wat eten en belanden in één of ander eetstalletje. Terwijl de eitjes voor ons gebakken worden komen er steeds meer mensen uit het dorpje onze fietsen bewonderen. Het praten gaat (nog steeds) met handen en voeten en probeer dan maar eens uit te leggen hoe we reizen. Op een goed moment komt zelfs de landkaart uit de tas om alle plaatsen aan te geven.  
 
Na de lunch fietsen we wat verder om wat te drinken te scoren. Daar wordt het een grote janboel. Een paar oudere dames vinden ons helemaal geweldig. Zoals overal worden we ook hier van top tot teen bekeken en ineens merkt één van de dames op dat onze neuzen wel heel groot zijn vergeleken bij die van hun. Ze moesten er zo van lachen dat ze bijna aan de beademing moesten en wij lachten net zo hard mee. Op een gegeven moment toch maar weer doorgefietst maar de contacten met de plaatselijke bevolking zijn wel hele leuke momenten!!
 
De route is weer prachtig en duidelijk omschreven. Dit keer komen we, buiten alle dorpjes en andere mooie plekjes langs bosuikwekerijen en weverijen. Elke streek heeft zo z’n eigen handelswaar is onze conclusie. Met de fiets van Cees gaat het niet zoals we graag zouden willen. Gebroken spaken vormen een rode draad door ons fietsweekje. Vandaag weer twee stuks, die hopelijk morgen ergens vervangen kunnen worden. Volgens Cees en Piet moet eigenlijk het hele wiel worden vervangen maar waar haal je die zo gauw vandaan? We maken er dus gewoon het beste van en laten ons niet kisten door een paar spaken.

1 opmerking:

 1. He Corina en Cees en Natuurlijk ook Joke en Piet
  kreeg jullie blog door van Ria, wat een avontuur
  erg leuk om het te lezen.
  heel veel plezier nog verder.
  groetjes Bert en Marrie van Dam
  ps zaterdag komt je moeder een dagje met Ris en Cor
  gezellig

  BeantwoordenVerwijderen